Днес е : Неделя, 5 Февруари 2023

Цветелин Радулов: Ценностите на ВМРО са написани с кръв!

Публикация 27 Sep, 2022 / akcent.bg

   Липсата на патриотично възпитание е сериозен проблем за цялото общество, коментира Цветелин Радулов от листата с кандидати за народни представители от ВМРО в 19 МИР - Русе, в ефира на ТВ "България 24".

   Той има военно образование и е потомствен член на ВМРО. Прадядо му е водач на чета на ВМРО и участник във войните. Следовник на завета на прадядо си, русенецът Цветелин Радулов е създател на Национален проект за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България", чиято дейност от 2018 г. се координира от едноименно сдружение. След години неуморен труд, днес името и дейността на сдружението са разпознаваеми в цяла България.

   "Идеята на "Приказка за България" узряваше дълги години, мина през много етапи. В последните десет години сдружението функционира на пълни обороти, породено от нуждата за патриотично възпитание на младежта. Нуждата от възпитание в традиционните български ценности ставаше все по-крещяща. Това, което някога правехме като любители и доброволци, днес стана ежедневие", обяснява Радулов.

   "В сдружението за патриотично възпитание членуват много и различни по обществен статус и интереси хора – лекари, юристи, икономисти, готвачи, ученици, мениджъри. Тази пъстра палитра ме навежда на мисълта, че нуждата от патриотично възпитание касае цялото общество, не просто определен слой, класа, етнос", допълва той.

   Кандидатът за народен представител от ВМРО- Русе Цветелин Радулов е категоричен:

"Ние ще продължаваме да разказваме вечните приказки за България. Неслучайно името на сдружението започва с "Приказка", защото дейността ни е насочена към децата. Децата приемат най-лесно приказките."

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама