Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Ивалинка Цанкова: Да направим малките населени места истински добри места за живеене

Публикация 26 Sep, 2022 / akcent.bg

   Ивалинка Цанкова е кандидат за народен представител от коалиция БСП за България. Тя е втора в листата на левицата в Русе.

   Инженер агроном, експерт в сферата на земеделието, Цанкова е собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. С дългогодишен политически опит, тя е Общински председател на БСП в с. Иваново, община Русе и общински съветник в община Иваново.

   Фокусът в работата й е насочен към създаване на балансирана обща селскостопанска политика, адекватна финансова и пазарна подкрепа за малките и средните земеделски стопанства, както и за чувствителните сектори в земеделието. Убедена е, че земеделието има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята. Като народен представител  ще насочи усилия за създаване на стратегически план за развитие на земеделието в България. Вярва, че българските земеделски производители са хора с опит и познания, които имат потенциала и силата чрез работата си да върнат достойното име на България на световните пазари, като квалитетен производител на десертно грозде, плодове и зеленчуци, отгледани с любов и традиции.

   Ивалинка Цанкова има активно отношение към българската култура и духовност. В качеството си на председател на читалище в с.Мечка, община Иваново  тя работи отдадено за връщане на жизнеността на българските читалища, като характерна българска институция – център на просвета, култура и съхранение на традициите. В цялата си дейност се ръководи от желанието за запазване идентичността на всяко едно населено място, за да се превърне в истински добро място за живеене чрез качествено здравеопазване, добро образование, устойчиво развитие на българската култура и балансирана обща селскостопанска политика.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама