Понеделник, 25 Септември 2023

Поздравление по случай 114 години от обявяване на Независимостта

Поздравление по случай 114 години от обявяване на Независимостта
Публикация   08:09     22 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     177

  Уважаеми русенци, скъпи съграждани,  

   Вече 114 години датата 22-ри септември има изключително значение за целия български народ. На този ден обединеното на 6-и септември 1885 г. княжество се обявява за „свободна и независима България“. По своята важност обявяването на Независимостта се нарежда до Съединението и е естествено негово продължение. След 22-ри септември 1908г. независима, България продължава своето развитие по-уверено и наравно с другите народи. Обявяването на Независимостта е дело, извършено без въстания и войни, а единствено със средствата на дипломацията. Този акт показва, че независимостта на една държава и един народ може да бъде постигната само със задружни усилия към просперитета и бъдещето на нацията в нейните исторически граници.

   Преди 114 години България се завръща на своето достойнство сред останалите европейски държави – горда и самостоятелна, единна и силна и обединена в името на националните си интереси. Такава, каквато я имаме днес. Такава, каквато следва да я завещаем на идните поколения.

   Нека си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да сме отговорни в действията си и да бъдем добър пример за следващите поколения!

   Общинско и областно ръководство на БСП- РусеКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha