Днес е : Неделя, 29 Януари 2023

993 лица, 682 моторни превозни средства, съставени са 55 акта и 135 фиша в хода на спец. операция в Русенско

Публикация 21 Sep, 2022 / akcent.bg

На 20 септември на територията на ОДМВР – Русе се проведе специализираната полицейска операция за  противодействие на престъпността. Операцията бе насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност - противодействие на конвенционалната престъпност, в това число предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и други техни законови права, установяване на издирвани лица и моторни превозни средства, пресичане на незаконна търговска дейност,  контрол по спазване на изискванията на ЗДвП и застрахователния кодекс, Закона за гражданската регистрация, Закона за частната охранителна дейност и други нормативни актове, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали.

    Действията се осъществиха от екипи, сформирани от служители на областната дирекция на МВР в Русе - от охранителна и пътна полиция, секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, сектор „Специални тактически действия“, всички районни управления в областта, Зоналното жандармерийско звено в Русе, както и представители на държавните горски стопанства, като бе осигурено полицейско присъствия в уязвими райони, махали и квартали на областта. Целта е установяване и предотвратяване на нарушения и престъпления, свързани с компетентността на съответните контролни органи.

 В хода на операцията са проверени са 993 лица, 682 моторни превозни средства, съставени са 55 акта и 135 фиша по ЗДвП. На територията на различни населени места в Русенско са извършени проверки  на 31 търговски обекта/магазини, 23 пункта за търговия с отпадъци от черни и цветни метали, 13 заложни къщи, 14 автокъщи, сервизи и депа за МПС, 17 питейни и увеселителни заведения.

  Екипите са установили данни за общо 29 престъпления, по които са образувани 12 досъдебни производства и 17 преписки. Задържани са трима по ЗМВР, издирени са 6 лица. Съставени са 11 протокола по чл. 64 и 65 от ЗМВР.

   Представителите на горските стопанства са издали 27 акта и констативни протоколи.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама