Днес е : Понеделник, 26 Септември 2022

Задържаният за наркотиците в с. Копривец остава в ареста

Публикация 21 Sep, 2022 / akcent.bg

   Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на 28-годишния Д. Д., привлечен като обвиняем по две обвинения, свързани с наркотици.

   Първото е за това, че на 17.09.2022г.в с.Копривец и в гр.Русе без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: 400 грама метамфетамин и около 5 килограма марихуана.

   Второто повдигнато срещу Д. Д. обвинение е за това, че засял и отглеждал 19 броя растения от рода на конопа- марихуана, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

   Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че младият мъж е неосъждан, работи на постоянен трудов договор и живее с приятелката си на семейни начала. Според прокуратурата, само „задържане под стража" ще обезпечи обективното провеждане на разпитите на свидетелите и ще лиши обвиняемия от възможността да им влияе противозаконно.

   Окръжен съд – Русе счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д. Д. е извършител на престъпленията, в които е обвинен. Безспорно, разследването е в началната си фаза и предстои установяването на всички факти, както и на лицата, от които обвиняемият е закупувал наркотичните вещества и на които ги е продавал, с оглед на което би могъл да им въздейства. Според съда е налице и реална опасност Д. Д. да се укрие, за да избегне наказателната отговорност за престъпленията, в които е обвинен или да извърши други такива. Посочените от защитата обстоятелства не са с такава тежест, които противопоставени на тежестта на обвинението и доказателствата по делото, да мотивират съда да определи по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че престъпленията са извършени през периода, през който Д. Д. е работел и живеел с приятелката си, но това не го е възпряло.

   Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Д. Д. мярка за неотклонение „задържане под стража" може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама