Днес е : Неделя, 29 Януари 2023

Марияна Бранкованова: Водена съм от волята и желанието да дам своя принос за връщането на сигурността и нормалността в живота хората

Публикация 20 Sep, 2022 / akcent.bg

Представете се и споделете защо решихте да се включите като кандидат за народен представител на ПП „Продължаваме промяната"?

   Името ми е Марияна Бранкованова. Почти целият ми професионален живот, като лекар психиатър е преминал в град Русе. Работя с представители на всички поколения и ежедневно съм в пряк досег с техните проблеми, болки, радости и въжделения. Дългите години работа с хора от всякакви възрасти и сфери на живота ме научиха, че надеждата и вярата в положителната промяна са двигател за успехите във всички аспекти от живота – както професионален, така и личен и социален. 

   За съжаление през последните десетилетия песимизмът и примирението са завладели духовния живот българина, измествайки от там вярата и надеждата за по-добро бъдеше. Това е причината повечето български граждани да заемат пасивна позиция при решаването на тяхното бъдеще, очаквайки някой друг да поеме отговорността за решаването на проблемите.

   Това са основните причини, които ме мотивираха да приема поканата на ПП „Продължаваме промяната" да се кандидатирам за народен представител в техните листи. 

   Водена съм от волята и желанието да дам своя принос за връщането на сигурността и нормалността в живота хората в България.

 Според Вас какво би мотивирало хората да гласуват на изборите на 2-ри октомври.

    Отговорът е кратък – надеждата за промяна. Промяна, която да разруши статуквото и да даде възможност на нови лица, да дадат своя принос за благото на хората в страната. Да позволи на хора с висока професионална експертиза и квалификация, за които политиката не е самоцел, да приложат уменията и познанията си на практика. 

    Според мен това би допринесло за намаляването на страха и тревожността на избирателите, че отново ще бъдат използвани в постигането на нечии комерсиални цели. А това са страхове, които през последните години са дълбоко вкоренени в нашата реалност и трябва да направим всичко възможно да ги отстраним!

Каква е вашата роля и как смятате да мотивирате хората да гласуват?

    През целия си живот винаги съм имала активна политическа позиция, която съм отстоявала и за която съм се борила. Никога не съм се страхувала, че може да се окажа неудобна и неотклонно съм следвала пътя, който съм вярвала, че е правилен. Вярвам, че всяка личност има изконното и неприкосновено право на избор. 

   В град Русе ме познават много хора, не само професионалист, но и като личност. За мен е удоволствие да се срещам с тях и да се запознавам с нови хора, да разговарям с тях, да изслушвам и да отговарям на въпросите им. 

    Искрено вярвам, че доверието и равнопоставеността са жизнено важни за изграждането на продуктивни взаимоотношения между хората и нашата роля като народни представите ли е да заслужим и оправдаем това доверие!

 Каква е вашето послание към гласоподавателите?

     Единствено, ще помоля всички хора, които смятат, че реалността, в която живеем трябва да се промени, за едно по-добро бъдеще за всички нас, да излязат на 2ри октомври и да дадат гласа си, защото от него зависи дали ще се движим напред към една нова променена България или ще се върнем към провалените модели от миналото.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама