Днес е : Събота, 10 Юни 2023

Пореден успех за русенската стрелба с лък

Публикация 19 Sep, 2022 / akcent.bg

В крайното класиране , въпреки вятъра от над 120 км. в час Джамбо 2006 постигна най доброто представяне от всички български клубове в историята на тази надпревара - 6-то място в Европа!. Това се случи на състезанието за отборната европейска КУПА РУСЕ

    Спортен клуб „Джамбо-2006“, съвместно с Българската федерация по стрелба с лък и Община Русе, организира Европейска клубна купа 2022 за мъже и жени в дисциплината рекърв.

   24 от най-добрите клубове в Европа премериха сили на градския стадион в град Русе от 16 до 18 септември.

В състезанието се включиха и всички български национали, които представяха България в последните международни състезания.

   Русенският отбор на домакините бе представен единствено от мъжете. Сред тях бе и Иван Банчев, който взе сребърен медал в дисциплината рекърв при младежите до 21 години на Европейското първенство по стрелба с лък в Лилешал (Великобритания).

 Благодарение домакинското съдействие на Община Русе, Българска Федерация стрелба с лък, Астра Биоплант, Осмозис България , Медика и хотел Дунав и Теодора палас, състезанието премина на високо ниво. Въпреки природните аномалии с вятъра !?!

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама