Днес е : Сряда, 22 Март 2023

,,Да пазим чисто,, или ,,Да изчистим,, ...

Публикация 19 Sep, 2022 / Румен НИКОЛАЕВ

   Няма да скрия раздразнението си от поредната масовка, организирана някъде от някого...

  Това обаче не попречи масово участие и отчитане на тонове боклуци, събрани от русенци в Деня на Вяра, Надежда, Любов и техната майка София.

 Всъщност грижата за хигиената в града е подплатена финансово от данъците на гражданите. За поддържането чистотата в Русе има организация, техника, фирми, които трябва да го вършат.

  Нооо... остава голямото НО. Не съм съгласен, че пак някъде централно чакаме да обявят някакъв национален съботник, за да си почистим града /обикновено това е Парка на младежта и Левента/. Защо това не се случва като местна инициатива, квартална инициатива. Толкова партии и общински съветници, народни представители, но подобно нещо няма кой да предложи.

  Не съм убеден в днешно време до колко децата от ранна възраст биват приучавани да пазят чисто, да не правят боклуци, да не ги изхвърлят където намерят. Има ли някой санкциониран, че цапа умишлено с презумпцията, че плаща данъци и трябва някой да върви след него и да му чисти.

  Чистотата на населеното място е обществен ангажимент, към който някой трябва да възпитава /родители, училище/ и да контролира /общинсите служби/.

  Иначе тази инициатива е като китайски фенер, който свети секунди от 365-те дни в годината!

  Оптимизъм идва от епизодични инициативи в тази посока, но това едва ли създава навици и култура- по-скоро добър повод за селфи в социалните мрежи.

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама