Второ злато за Ансамбъла от Световното по Второ Художествена гимнастика

 Второ злато за Ансамбъла от Световното по Второ Художествена гимнастика
Публикация   19 Септ, 2022   /     akcent.bg   /     465

Невероятната Стилияна Николова продължава с фурора си

    Ансамбълът ни по художествена гимнастика продължи отличното си представяне и завоюва втори златен медал от Световното първенство по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец“ в столицата.

   След златото в многобоя, което гарантира и олимпийска квота за нашите момичета, грациите в състав Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева извоюваха титлата и на 2 топки и 3 ленти.

   Момичетата на Весела Димитрова оставиха бързо зад гърба си осмото място във финала на пет обръча по-рано през деня, като се представиха блестящо и с оценка от 33.300 триумфираха със златното отличие. Със среброто се поздрави отборът на Италия, а бронзът отиде за Азербайджан.

   Със златото на 2 топки и 3 ленти, България приключи по страхотен начин участието си на шампионата на планетата, след като Стилияна Николова грабна три сребърни и един бронзов медал в индивидуалното, а ансамбълът ни ликува с две титли. 

   17-годишната талантка спечели бронзов медал в многобоя, с което се превърна в първата българка с медал в многобоя на Световно от 21 години. За последно нещо подобно стори Симона Пейчева през 2001-ва.

   Стилияна Николова събра сбор от 128.800 точки, след като беше оценена с 33. 4 50 на обръч, 32.600 на топка, 32.600 на бухалки и 30.150 на лента. Българският щаб подаде три контестации, от които две бяха уважени и оценките й повишени.

 

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha