Вторник, 3 Октомври 2023

Над 5 000 лева събраха ротарианците от клуб „Русе Дунав” по време на 10-тото „Международно Дунавско барбекю”

Над 5 000 лева събраха ротарианците от клуб „Русе Дунав” по време на 10-тото „Международно Дунавско барбекю”
Публикация   13:07     18 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     1047

Отборът от Ротари Клуб „Данубиус” – Гюргево спечели призовото място с приготвеното шиле на чеверме

   Повече от 5 000 лева събраха участниците и гостите в Международното дунавско барбекю, организирано от Ротари клуб „Русе Дунав” за 10-та поредна година. Средствата ще бъдат използвани за реализирането на проект „Изграждане на детска сензорна зала в гр.Русе”.

   Сензорните зали допринасят за рехабилитацията на деца в ранна възраст с нарушения в опорно-двигателния апарат (церебрална парализа), речта, зрението, слуха, двигателните умения или имат забавено психоемоционално развитие. Заниманията в сензорните зали облекчават стреса, коригират емоционалното състояние и имат положителен ефект върху развитието на децата.

   Приятна изненада за всички бе специалният поздрав от община Сливо поле с изпълнения на различни детски състави. В програмата участие  от Детска група за народни танци 'Игриво сливополче" деца и юноши към "Народно читалище Христо Ботев 1928 г" , гр.Сливо поле и деца от детска градина "Пролет" с Малко Враново и филиала в с.Голямо Враново.

Кметът Валентин Атанаов изрази удовлетворението си от факта, че това своеобразно юбилейно празненство бе предпочетено с. Ряхово.

    За да подкрепят проекта и набирането на средства за осъществяването му, в кулинарната надпревара се включиха 9 отбора, майстори на скарата и приготвянето на сочно месо, зеленчуци и други вкусотии.

   Журито в състав професор Владимир Хвърчилков, Гергана Григорова и Дойна Кодруц отличи дай-добре представилите се в няколко категории.

   Отборът от Ротари Клуб „Данубиус” – Гюргево спечели призовото място с приготвеното шиле на чеверме. Най-добра презентация показа отборът на Ротари клуб „Русе”.

   Призът „Най-сочна мръвка” отиде при отбора воден от Дистрикт гуверньора на Ротари България Виолина Костова и представители на Ротари клуб „Русе”.

   С призови грамоти бяха отличени и отборите приготвили специална чорба и вегетарианско меню. Грамотата на публиката отиде при тима от Ротари клуб „Русе Дунав” приготвил агнешко месо в трап.

     Домакин и основен спонсор на събитието беше ресторант „Рибарска среща” – с.Ряхово. Десетото Международно дунавско барбекю беше подкрепено от община Сливо поле, на чиято територия се проведе тази година, както и от фирми спонсори.

   Кольо Пазарджиев и този път не се посрами и почерпи с ракия Грозданка- ракия за Патриоти.

    Участниците в ротарианското барбекю бяха отличени с Благодарствен адрес за подкрепата за бъдещото изграждане на Детска сензорна зала в Русе.

   Главната мисия на Ротари клуб „Русе Дунав” е да подкрепя децата на Русе. От създаването си през 2004 година клубът е изпълнил десетки проекти, насочени към подобряване на условията за обучение, здраве и спорт в детски градини, училища и образователни институции.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha