Днес е : Понеделник, 26 Септември 2022

Супа „Гараш“ на шеф Ивайло Димитров от „CRAZY FISH“ се превърна в хит на празника на торта „Гараш“

Публикация 18 Sep, 2022 / akcent.bg

Сладолед от соми шоколадова пура бяха още сред екстравагантните предложения на топ готвача

   Нестандартно шоу на площада предложи днес един от топ готвачите на „България“ и шеф готвач в „CRAZY FISH“ на кораб „София“ – Ивайло Димитров. В хит сред десетки русенци и гости на града се превърна студената супа „Гараш“, вдъхновена от класическата едноименна торта. Супата е приготвена от белгийски шоколад, орехи от района на село Нисово, карамелизирани плодове, разказа шеф Димитров пред водещата на празника Мина Маринова.

   Припомняме, че известната в цялата страна торта „Гараш“ е създадена именно в Русе в края на 19-ти век, а презентацията на шеф Ивайло Димитров бе част от празника на торта „Гараш“, организиран за пръв път в крайдунавския град от Община Русе.

   Тази вечер на площада пред Съдебната палата известният готвач презентираексклузивно и за пръв път в България сладолед на регионална дунавска тематика – от сом, акомпаниран с карамелизирани водорасли, шоколадов кръмбал, бонбони от фурми с черноморски миди ичипс от шоколад с розов пипер. За традиционалистите имаше класическа торта „Гараш“, но под формата на шоколадова пура и шоколадова сфера с гарашмус.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама