Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на Световното в София

Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на Световното в София
Публикация   16 Септ, 2022   /     akcent.bg   /     388

   Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на Световното първенство по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

   Тимът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова изигра много добре композицията си и получи втора по сила оценка от 33.800 точки, от който 18.000 за трудност, 8.550 за артистичност, 7.550 за изпълнение, както и 0.30 наказание за излизане на уред извън терена.

   Това е дебют за българските гимнастички на Световно първенство и то на родна земя. Подкрепяни от публиката в залата те допуснаха неточности, но като цяло играха без сериозни грешки.

   Преди втората ротация във втората група България е с втора по сила оценка на обръчи след тима на Израел, който има 33.850 точки и Япония с 33.750. Това със сигурност гарантира на тима на Весела Димитрова участие на финала в неделя.

   Световният шампион в многобоя Италия допусна доста грешки на три ленти и две топки и получи 27.900 точки, което е четвърта по сила оценка. От щаба на тима подадоха контестация, която беше отхвърлена.

   На ленти и топки с първа оценка до момента е Азербайджан - 29.250 точки.

   След първа група в класирането за многобоя води Япония, пред Азербайджан и Гърция.

   Сред реферите е и българката Християна Тодорова, която съдийства за изпълнение.

   Световният шампион ще бъде излъчен около 19.30 часа, а първите три отбора в многобоя ще спечелят квоти за олимпийските игри в Париж 2024.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha