Днес е : Петък, 27 Януари 2023

Специализирана полицейска операция по линия опазване на обществения ред се проведе в Русенско

Публикация 13 Sep, 2022 / akcent.bg

При извършените проверки са установени трима с наркотици

   На 10-11 септември на територията на ОДМВР - Русе е проведена специализирана полицейска операция по линия опазване на обществения ред и безопасност на движението по пътищата. В планираните дейности са се включили служители с полицейски правомощия от различни структури на областната дирекция в Русе, в това число и от районните управления в областния град и в градовете Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово.
 
    Действията са реализирани в различни часови интервали във времето между 20:00 и 02:00 часа в петък срещу събота.
В хода на операцията са извършени проверки на 57 обекта - питейни и увеселителни заведения, нощни клубове, зали за хазартни игри и денонощни магазини.Проверени са 210 лица. Установени са 6 нарушения на Закона за закрила на детето – 4 непълнолетни лица без придружители след 22.00 ч., са били установени на територията на Второ РУ, за което са съставени 4 акта и още 2 непълнолетни лица без придружител са били установени на обществено място в гр. Глоджево, за което също са съставени 2 акта
 
    .Служителите на реда са извършили проверки и на 28 обществени места, за които имат информация, както и сигнали от граждани за често събиране на групи лица, нарушаващи обществения ред. При тези действия са установени 126 лица, но нарушения на обществения ред не са констатирани. По отношение контрола за спазване на разпоредбите на ЗДвП са проверени 109 МПС със 142 лица в тях. Констатирани са 29 нарушения, за които са съставени 8 АУАН, 21 фиша.
  
   В град Русе е установен един неправоспособен водач и един водач е отказал да му бъде извършена проба за употреба на наркотични вещества. В гр. Ветово един водач е управлявал МПС след употреба на алкохол в концентрация - 0,59 промила.
 
   При извършените проверки са установени три лица, притежаващи наркотични вещества, за което са заведени три заявителски материала в съответните РУ.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама