Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Започна изграждането на новата скейт площадка в Русе

Публикация 07 Sep, 2022 / akcent.bg

   В присъствието на кмета Пенчо Милков, представители на фирмата-изпълнител и младежи от скейт общността бе направена първата копка от изграждането на нова скейт площадка в Русе.

   „Това е съоръжение, което отдавна трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние трябва да им осигурим необходимото пространство за това“, каза кметът. Площадката ще бъде разположена в Парка на младежта, в участъка встрани от алея „Перистери“, в непосредствена близост до Алпинеума.

   „Обичам природата и това бе едно от условията ми към изпълнителите - нито едно дърво да не бъде отсечено и самата площадка да бъде съобразена и с наличната растителност, да бъде част от нея, а не да я нарушава“, допълни кметът. 

   Проектантът на площадката Георги Георгиев потвърди, че при реализирането ѝ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, за да бъде съобразен проектът с всички особености на парка, вкл. любимата на много русенци мечка и Алпинеума.

   Скейт частта възлиза на 960 кв. метра и в тях ще се включат две основни секции – боул и стрийт (с елементи от градската среда), разказа Георгиев. Различните елементи дават възможност на площадката да карат от начинаещи до напреднали. Специализираната настилка предполага добра скорост при каране и изпълнение на по-технични трикове и в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум, както досегашните метални съоръжения до Дома на културата.

   Изпълнителят на дейностите е "Джерамис Интернешънъл" ООД. Фирмата е изградила модерните скейт паркове в Добрич, Самоков, Бургас, Стара Загора и Поморие. По думите на проектанта русенската площадка е планирана изцяло съобразно скейтърите и последните тенденции в техните спортове. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 6 месеца.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама