Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Фолклорни състави от цяла България си дават среща в Албена през септември

Публикация 27 Aug, 2022 / akcent.bg

   Фолклорни състави и любители на народните музика и танци от цяла България ще си дадат среща във ваканционно селище „Албена“ за Петата морска фолклорна ваканция. В рамките на проявата, предвидена за периода 4-11 септември 2022 г., участниците ще имат възможност да се включат в редица танцови работилници, по време на които изявени преподаватели ще споделят тънкостите на движенията в родните ритми. Сред имената се открояват тези на проф. д-р Антон Андонов, Богдан Донев – ръководител на ФТТ "НайденКиров" иТШ "Играорци" гр. Русе, Илиян Нейков – ръководител на НТ „Хоп Троп“ гр. Велико Търново, Цветен Димитров – ръководител на КНТ „Веселяци“ гр. Плевен, Валентин Ангелов – ръководител на ТК „Тракийци“ гр. Казанлък и Десислав Михайлов – ръководител на представителния ансамбъл на въоръжените сили.  Организаторите от фондация „Оротека Седянка“ са предвидили също ежедневни хоротеки на открито и в тренировъчни зали, концерти, вариететна вечер, DJпартита и плажни забавления.

   Част от програмата на тематичната ваканция ще бъде и Вторият национален фестивал „Фолклорна любов“. В три поредни вечери участниците ще се насладят на специално подготвени спектакли в зала „Sea“ на MaritimParadiseBlueHotel 5*. Концерт на ПФА „Добруджа“ и DJВаско ще открият фестивалните дни на 4 септември. Втората вечер гостите ще чуят красивия глас на Румяна Филкова, акомпаниран от танците на формация „Димитров“. Националният празник 6 септември организаторите ще отбележат с участието на славея на родопската песен Николай Славеев, заедно с главния художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров, формация „Димитров“ и ФТТ „Найден Киров“.

   Входът за всички събития в програмата на фолклорната ваканция и националния фестивал са безплатни за гостите, направили резервация за нощувка във ваканционно селище „Албена“ чрез фондация "Оротека Седянка" на телефон +359 887 072080 или e-mailoffice@weplay.bg . Входът за вечерните концерти на 4, 5 и 6 септември за външни лица е на цена от 25,00 лв. до 3 септември, а закупен на място – 30,00 лв.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама