Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Депутат от "Възраждане" стана кандидат от БСП

Публикация 26 Aug, 2022 / akcent.bg

   Доскорошният депутат на "Възраждане" Цвета Галунова вече е кандидат-депутат от БСП. Националният съвет на БСП одобри всички листи с кандидат-депутати за 31-те избирателни района и Галунова попадна на 4-о място във великотърновската листа на социалистите. Водач там е Явор Божанков, той е участвал активно при подреждането на листата. 

   Галунова бе депутат на "Възраждане" до края на миналия парламент. Имаше съмнения, че ще напусне "Възраждане", но тя остана до последно  част от ПГ на партията на Костадин Костадинов, която заедно с ИТН, ДПС и ГЕРБ свали с вот на недоверие правителството на Кирил Петков, в което участваха и социалистите. "В крайна сметка "договорът" между мен и "Възраждане" започна с началото на кампанията през октомври 2021 г. и приключи с края на 47-то Народно събрание", написа Галунова в социалните мрежи. 

   Последният водач на листа, който БСП утвърди е доктор Георги Михайлов - той ще води кандидатите на социалистите в Кърджали.

   Националният съвет на БСП е приел и предизборна програма с акцент социална политика. След като по настояване на социалистите, редовното правителство въведе безплатни детски градини, сега БСП залага на безплатни учебници до XII клас, безплатни лекарства за деца до 14 г., увеличение на минималната заплата на 850 лв., освобождаване от данъци на работещи младежи до 26 г. и др., съобщават от "Позитано" 20. 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама