Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Протестите на "Дунав мост" ще продължат: Писна ни, до гуша ни дойде!

Публикация 04 Aug, 2022 / akcent.bg

До 19:40 часа тази вечер беше блокирано движението в района на "Дунав мост" заради протест на жителите на селища от региона. Трафикът вече е възстановен.

Протестът на жителите на съседните на Русе Мартен, Сандрово, Николово и Сливо поле има за цел да насочи вниманието на държавната власт към задръстването, което всеки ден създават тежкотоварните камиони, пътуващи към граничния пункт "Дунав мост".

"Писна ни, до гуша ни дойде! Просто държавата да дойде и да каже какво правим с тия камиони - не ги искаме на този път! Да не можем да отидем на работа, да не можем да се върнем от работа, нон-стоп да сме в задръствания, нонстоп...

Това е просто невъзможно, повече не се трае, следващият етап ще бъде затваряне входа на град Русе. Всички входове на град Русе ще затворим, да останат на републиканска пътна инфраструктура и да се оправя държавата", заяви участник в протеста.

Тъй като нито един представител на местната или държавна власт не дойде на протеста, в гнева си хората решиха, че виновни за ситуацията са медиите: "Най-големият манипулатор в тази държава – медията. Тя натрапва през всякакви канали абсолютно всякаква информация, която ѝ отърва на нея...и която вади пари" "Да, да, точно така"; "Ние няма нужда и да идваме, медиите могат да оправят нещата“, коментираха протестиращите граждани.

Протестните действия ще продължат и през следващите дни.

   Източник: БНР

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама