Днес е : Вторник, 16 Август 2022

Отбор „Феникс“ е победител в битката за челното място на Каменица Фен купа в Русе

Публикация 25 Jul, 2022 / akcent.bg

   Седмата футболна среща от турнира за любители Каменица Фен купа се проведе през изминалия уикенд на спортен комплекс „Дунав“в Русе. Първи във футболната класация се нареди „Феникс“от гр. Ловеч, който спечели титлата измежду68 отбора,включили се в надпреварата за купата на Каменица. На второ място се класира ФК „Аларма“, а третото място си поделиха „Скобелев“ от гр. Плевен и „Локо БДЖ“ от гр. Русе. Резултатът от финалния мач беше 3:0 за „Феникс“ в редовното време.

   Сред специалните гости на турнирабяха легендите на „Дунав Русе“ Сашо Тодоров и Ешреф Сулейманов – Шери, както и Димитър Димитров – председател на Областния съвет на БФС – Русе. Златомира Стефанова, заместник-кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в Община Русе,също уважи турнираи поздрави победителите. „Оценяваме усилията на организаторите да осъществят турнира Каменица Фен купа 2022 и сме впечатлени от духа и борбеността на отборите, които се включиха в тазгодишното му изданиев Русе, независимо от горещото време. Надяваме се през следващата година градът ни да приеме и националните финали на надпреварата.“, споделиг-жа Стефанова, като заедно с това връчи специални поздравителни адреси от името на кмета на град Русе, Пенчо Милков, към„Каменица“ АД и БАМФ.

    До момента турнирът се радва на голям интерес и успява да вдигне футболния адреналин във всеки град, където се провежда. Отборите, които се включиха в сезон 2022, са над 530, а до финала се очаква бройката да надхвърли 600.

   Участниците показаха умения като за истински професионалисти, които не останаха незабелязани от организаторите. Те от своя страна се погрижиха да бъдат наградени с индивидуални отличия. Със званието „Най-спортсменски отбор“ бе отличен „Данубио“ (Русе). Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки.

   По традиция отборът победител получава специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Преслав Петров от отбор „Феникс“. През септември на големия финал в Пловдив един от всички носители на тази титла ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола. Другото специално отличие – „Най-добър вратар“, заслужено отиде приПавел Алтънов от ФК „Аларма“ който получи раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov.

      Последната среща от регионалните турнири за сезон 2022 на Каменица Фен купа ще се проведе във Враца на 30 и 31 юли. С това приключва първият етап на турнира, като през септември е и големият финал в Пловдив.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама