Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Кирил Петков отново ще бъде предложението на ПП за премиер

Публикация 23 Jun, 2022 / akcent.bg

Няма да има големи смени спрямо сегашния състав на правителството, каза той, като изключи само някои министри на ИТН

   "Продължаваме промяната" няма да предлага друго име за премиер, когато получи първия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

   Това потвърдиха след вота на недоверие и Кирил Петков, и Асен Василев.

   По думите на Петков не се предвижда да има и съществени персонални промени в състава на проектокабинета спрямо сегашния МС, като се изключат министри на ИТН.

   "Екип сме. Аз ще бъда отново предложението за премиер", каза той и така отхвърли появила се хипотеза, че се мисли за друго име - Асен Василев или дори сваления от председателското място в НС миналата седмица, но радващ се на сериозна популярност, депутат от ПП Никола Минчев.

   "Единственият кабинет, който ние ще направим, е кабинет, който има подкрепа да изрине мафията до дупка. Ще търсим подкрепа от всички, които са срещу мафията и от българския народ", каза Асен Василев пред събралите се в подкрепа на кабинета.

   На въпрос дали Кирил Петков отново ще бъде кандидатът за премиер на ПП в потенциален бъдещ кабинет, Василев каза: "Със сигурност".

Петков повтори и плана, който ще следват - разговори с лидерите на новата четворна коалиция - на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", няма да се водят, но ще се обърнат и ще разчитат на осъзнаването на депутати от тези парламентарни групи да подкрепят нов кабинет с мандат на "Продължаваме промяната".

Ако това не се случи, се отива на избори, казаха и двамата основатели на ПП.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама