Четвъртък, 28 Септември 2023

Стотици гости събра осмото издание на Парада на ретро автомобили в Русе

Стотици гости събра осмото издание на Парада на ретро автомобили в Русе
Публикация   17:59     18 Юни, 2022 /     akcent.bg   /     247

   Осмото поредно издание на Парада на ретро автомобили привлече стотици русенци и близо 200 уникални возила в Парка на младежта. Сред тях бяха леки и товарни автомобили, кемпери, мотоциклети, велосипеди и детски колички с ретро визия.

          Събитието бе открито от зам.-кметът и председател на УС на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ Златомира Стефанова, която приветства участниците за добре дошли.

          Сред голямата конкуренция тази година се отличи пясъчният Мерцедес Понтон от 1956 г. Кметът Пенчо Милков връчи лично специалната си награда на неговия собственик Ангел Желев. Той сподели, че моделът е произведен за износ в Йордания, от където идва и цветът му, а най-голямата екстра е подлакътникът на задната седалка.

          Призът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ отиде при Виореу Таше от Румъния за неговото Волво.

          Най-важната, наградата на публиката, отиде при Димо Джамбазов от Бургас с Рено Алпин от 1986, а тази на съорганизаторите от Авто-мото клуб „Русчукъ“ грабна Кирил Николаев от Хасково с Мерцедеса си.

          По случай парада Музеят на транспорта в Русе организира тематичен семинар с фокус върху историята и реставрацията на превозните средства.

          И тази година една от големите атракции бе тролейбусът на „Общински Автотранспорт“ ЕАД, който бе изрисуван от професионални художници и ще продължи да радва русенци по улиците на града. За най-малките посетители бе създадено творческо ателие на открито от екипа на образователен център „Дворецът на децата“. В ретро дух премина и модното ревю на учениците от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. За музиката се погрижиха група „Hummer Dance“.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha