Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Договор за сътрудничество с Алматинския технологичен университет, Казахстан подписа ръководството на Русенския университет

Публикация 17 Jun, 2022 / akcent.bg

   Днес, 17 юни 2022 г., ректорът на Русенския университет,  акад. Христо Белоев и зам.-ректорът проф. Пламен Даскалов,  проведоха работни срещи в Алматинския технологичен университет/АТУ/,  гр. Алма Ата, Казахстан.

   В срещите с ректора на АТУ академик ТалгатКулажанов и първия зам. - ректор проф. БауржанНурахметов бяха обсъдени досегашните съвместни дейности. Отчете се много доброто и активно участие на АТУ в евразийския проект за модернизация на висшето образование -  HiEdTech,  който се координира от Русенския университет. Отчете се необходимостта от увеличаване на броя на преподавателите от Русенския университет в летните магистърски школи на АТУ.

   Двете страни заявиха желание за съвместно обучение и обмен на студенти и докторанти.

   Ректорите на двата университета подписаха договор за сътрудничество и направиха изявления за задълбочаване и разширяване на сътрудничеството пред академичния състав.

   Ректорът на АТУ представи на акад. Белоев новопостроените учебни корпуси и лабораториите в тях, новата спортна зала, разширението на Университетската библиотека и новия център за обслужване на студентите.

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама