Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Още един депутат напуска групата на "Има такъв народ" заради отстраняването на Никола Минчев

Публикация 17 Jun, 2022 / Dnevnik,bg

   Депутатът от "Има такъв народ" Кирил Симеонов напуска парламентарната група на партията на Слави Трифонов, обяви той в кулоарите на Народното събрание. "Аз се записах да се борим срещу системата и ме е срам, че гласувахме със системата. Ако ще подкрепяме системата, това не е моят проект", каза той.

   Кирил Симеонов е финансист, един от най-близките на Любомир Каримански - председател на бюджетната комисия в парламента. Каримански беше кандидат за управител на Българската народна банка (БНБ), но номинацията му беше отхвърлена от "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Възраждане" (защото Каримански подкрепя въвеждането на еврото).

   Когато преди седмица лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви оттеглянето си от коалицията, а шестима души - петима депутати и един министър - се разграничиха от него, Кирил Симеонов не заявяваше желание да напусне "Има такъв народ". Той обаче е сред хората, с които лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е водил разговори да продължи да подкрепя управлението. Попитан защо е премислил решението си за седмица, Симеонов отговори: "Това, което се случи вчера, беше последната капка"

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама