Вторник, 26 Септември 2023

ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

 ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки
Публикация   12:55     26 Май, 2022 /     akcent.bg   /     215

Светлана Боянова: Стратегическият план ще осигури 8 милиарда евро за българското земеделие

   Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки. Това обяви пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

   "Стратегическият план е документът, на чиято база в следващите години българското земеделие и селските региони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, затова той е много важен и като за първи път тези пари трябва да постигнат едни цели, които са общоевропейски цели, тоест вече ще трябва да постигаме конкретни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Светлана Боянова, председател на Института по агростратегии и иновации:

   "Не ми харесва думата усвояване, защото наистина тези пари трябва да постигнат конкретна цел, в случая те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия довод на фермерите, с опазване на околната среда, докато се прави земеделско производство, със социалния живот в селските райони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за постигане на конкретни резултати".

   "България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400", добави председателят на Института по аграрна икономика:

   "Това не означава, че много сме се объркали. Варират забележките на комисията".Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha