Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Криптовалутите не струват нищо, смята Кристин Лагард

Публикация 25 May, 2022 / akcent.bg

   Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард смята, че криптовалутите не струват нито стотинка, пише Си Ен Би си.

   „Моята много скромната оценка е, че те не струва нищо“, каза Лагард за крипто в интервю за холандското токшоу „College Tour“.

   „Това не се основава на нищо. Няма основен актив, който да действа като котва за безопасност“, добави тя.

   Лагард също така призова законодателите по света да въведат правила за защита на неопитните инвеститори, които влагат много пари в цифровите активи. Стойността на криптовалутите се срина през тази година, като биткойнът - дигиталната монета с най-голяма пазарна капитализация, изгуби почти половината от стойността си спрямо рекордния си връх от ноември.

   „Загрижена съм за онези хора, които смятат, че ще спечелят някаква награда. За хората, които не разбират рисковете и които ще изгубят всичко и ще бъдат ужасно разочаровани“, заяви Лагард, като посочи, че поради тази причина смята, че дигиталните валути трябва да бъдат регулирани.

    Един зрител от публиката каза, че е загубили 7 000 евро, след като е закупил токена cardano, на което Лагард отговори: „Това боли“.

  Скептицизмът на бившия шеф на Международния валутен фонд към крипто активите не е нов. Преди това тя изрази опасения относно въздействието на цифровите валути върху околната среда, както и потенциалното им използване за пране на пари и избягване на санкции.

   Последните й коментари пристигат във време на засилено наблюдение на пазара на криптовалути, тъй като регулаторите реагират на последиците от срива на стейбълкойна terraUSD.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама