Днес е : Петък, 27 Януари 2023

Мъск изрази подкрепа за републиканците. Оплака се от политически атаки

Публикация 20 May, 2022 / akcent.bg

„Очевидната причина за инфлацията е, че държавата е изпечатала с трилиони повече пари, отколкото е имала“

    Илон Мъск заяви, че планира да „гласува за републиканците“ и предупреди за „политически атаки“ срещу него в нова поредица от публикации в Twitter, в които милиардерът изразява недоволство от Демократическата партия на САЩ, предаде Ройтерс.

   Мултимилиардерът Илон Мъск, атакува Джо Байдън. „Истинският президент е човекът, който управлява аутокюто, нека не се лъжем“, заяви собственикът и създател на “TESLA”.

Той предупреди, че ако САЩ не вземе мерки сега за растящата инфлация, ще се превърне много скоро в аналог на социалистическа Венецуела.
„Очевидната причина за инфлацията е, че държавата е изпечатала с трилиони повече пари, отколкото е имала“, каза Мъск, визирайки помощния пакет за ковид.
  
     Новите му коментари идват, след като в края на миналата седмица той шокира пазарите, поставяйки „на пауза“ сделката за придобиването на Twitter за 44 млрд. долара, докато не получи допълнителна информация за фалшиви и спам акаунти в платформата.

   Анализаторите спекулират, че изпълнителният директор на Tesla търси начин да се откаже от сделката или да купи компанията на по-ниска цена.

   На този фон Мъск предупреди, че политическите атаки срещу него ще „ескалират“ през следващите месеци и каза, че повече няма да подкрепя демократите, защото те се превърнали в партията на „разделението“ и „омразата“. Мъск, който определя себе си като „политически умерен“, каза, че  отдавна е подкрепял демократите, но ще гласува за републиканците на предстоящите избори в САЩ.

   Мъск често отправя критики към президента Джо Байдън и го обвинява, че пренебрегва неговата компания за електрически автомобили. Той също така премести корпоративната централа на Tesla от Калифорния в Тексас заради по-малките данъци и регулации.

   Мъск твърди, че Twitter има „много крайно ляво“ пристрастие и казва, че иска да внесе баланс в платформата. Той планира да възстанови профила на Доналд Тръмп в Twitter, след като той бе премахнат от платформата през януари 2021 г. след щурма на сградата на Конгреса на САЩ от привърженици на бившия президент. Компанията мотивира решението си като заяви, че Тръмп може да използва платформата по-нататъшно за подбуждане на насилие след събитията от 6 януари. Тръмп имаше повече от 88 милиона последователи в социалната мрежа.

   Публикациите на Мъск в Twitter от последните дни разтърсиха цената на акциите на компанията и подхраниха спекулации относно мотивите му. Самият Мъск каза по-рано тази седмица, че може да потърси по-ниска цена за компанията заради фалшивите акаунти.

   „Това наистина зависи от много фактори“, каза той. „Все още чакам някакво логично обяснение за броя на фалшивите или спам акаунти в Twitter. И Twitter отказва да ни каже. Това изглежда странно“, добави Мъск.

   Във вторник от компанията заявиха, че са ангажирани с възможно най-бързото реализиране на сделката при договорената цена и условия.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама