Днес е : Сряда, 18 Май 2022

Разкриват в корабната гимназия- Русе за учебната 2022/2023 година защитената специалност "ЛОКОМОТИВИ И ВАГОНИ"

Публикация 09 May, 2022 / akcent.bg

    В Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване днес се проведе среща по повод разкриването в ПГРКК - Русе за учебната 2022/2023 година на защитената специалност "ЛОКОМОТИВИ И ВАГОНИ"
 
   Завършилите тази специалност ще могат да работят като помощник –локомотивен машинист или ревизор на вагони в държавни и частни фирми за железопътен транспорт. Обучаващите се в тази специалност придобиват правоспособност “Заварчик на ъглови шевове”. Практическото обучение в XI и XII клас ще се извършва в реална работна среда.
 
   Записаните в тази специалност ще получават стипендии като ученици, обучавани в защитена специалност.
На срещата обсъдихме сътрудничеството между професионалната гимназия и основните училища, както и взаимодействието с Русенския университет и бизнеса, и необходимите дейности за постигане на високо качество и резултати.
 
   В срещата участваха министър Николай Събев, академик Христово Белоев - ректор на РУ "Ангел Кънчев", инж. Ивайло Георгиев - управител на БДЖ - Пътнически превози, г-жа Десислава Стоянова - директор "Човешки ресурси" в БДЖ,  Боряна Петкова - началник на отдел ОМДК в РУО - Русе,  Ивелина Георгиева - директор на Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, ръководители на дирекции и училища.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама