Събота, 30 Септември 2023

Спекула на МАХ

Спекула на МАХ
Публикация   17:19     25 Апр, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     764

   Спекула са вихри тия дни навред- на шир и длъж по цялата ни Татковина.

 Последното, което вероятно хваща дикиш, е дали изнасяме оръжие за Украйна.... Този път спекула с информация. А тази спекула е на международно ниво. Подгладяна и от БГ политици- лаици.

Нещо не разбирам- тези, които пишат по темата ли са толкова прости, или коментират за простите избиратели?

  Производството и износът на оръжие е сериозен бизнес, в който Бългаия участва доста рехаво на фона на световния оборот от търговията с протекция със "специално предназначение".

  Не ми е ясно миролюбивите партии и техните лица как възприемат факта, че войните и регионалните конфликти не са спирали нито за ден. И тази индустрия, носеща смърт по света, досега е правила същото, което и в момента...

  Не зная кой и как си представя, но освен че е явно доста доходен бизнес, то той не се различава особено от който и да е друг- включително и със селскостопанска продукция. Така например, статистиката сочи, че най-много плодове и зеленчуци от различните видове се продават, след като узреят.

  С олиото бе спекула, което след седмица се оказа на същата, но вече реална цена. Както и с дизела, и с бензина...

  Темата за бизнеса с оръжия е специфична, но не по-малко различна от тази с отглеждането на тютюн и производството на цигари, на алкохол и... вече май и на марихуана.

  Въпреки че всички знаят за вредите, но никой /по-скоро държивите и техните регулатори/ нищо не предприемат, за да бъдат спрени от производство и продажба.

  Всички виждат как изобилието от автомобили и липсата на подходяща инфраструктура не налага ограничения в производството, а в измислени глоби на собствениците, които плащат данъци.

   Та, господа популисти, със сигурност сте наясно какво се случва и че това е част от играта. Понеже сега Украйна се оказа някак си близо до нас, украинците- по-близки, видяхме онова, което знаем от край време. Ако се види кой, от кога и какво изнася за тази държава, ще се види миноритарното ни участие, и то през посредници, за които има определен ред как и на кого да продават...

   Несериозно, глупаво, обидно! Дано не дъвчете и тази тема на предстоящите предсрочни избори, каквито вече явно стават наложителни!

Спекула: Нечестна търговия за бързо забогатяване, основано на препродажба, разлика в цените, дефицит на стоки и др.

 

Тагове : спекула ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още