Кметът Милков: Не мога и няма да приема тази свинщина, която се извършва в момента по улиците на града

Кметът Милков: Не мога и няма да приема тази свинщина, която се извършва в момента по улиците на града
Публикация   12 Апр, 2022   /     akcent.bg   /     850

   Край на безразборното разкопаване на улици и тротоари, без за това да е издадена заповед за временна организация на движението. Категоричната позиция на кмета на Община Русе беше заявена днес на среща с представители на фирмите, извършващи ремонтни дейности по уличната мрежа и тротоарните площи.

   „Не мога и няма да приема тази свинщина, която се извършва в момента по улиците на града“, заяви Пенчо Милков.

   Той е категоричен, че обекти, които не са възстановени в предишното си състояние, няма да бъдат приемани и ще се налагат санкции. Като пример кметът посочи ремонтните дейности по Кръговото кръстовище, кръстовището при бл. „Олимп“, улиците „Иван Ведър“, "Княжеска" и „Ангел Кънчев“.

   „Мобилизирал съм всички общински дирекции, отдели и звена, които имат отношение към вашата дейност, да осъществяват нужния контрол и да ви санкционират ежедневно, докато не въведете ред в работата си“, допълни Пенчо Милков.

   По думите му вече са издадени актове, глоби и предписания от отделите „Строителен контрол“, „Екология“ и СЗ „КООРС“.

   Кметът на Русе обяви, че ще използва целия нормативен инструментариум, за да принуди фирмите-изпълнители на проектите на ВиК, БТК, енергоразпределителното дружество и ТЕЦ-Русе да упражнят контрол върху обектите, на които са изпълнители.

   „Гражданите не са длъжни да знаят, но техническият надзор и контрол е във вашите ръце“, заяви Милков.

   Той настоя също да бъдат почистени всички улици, по които са извършвани изкопни работи. При неспазване на поставените условия и изисквания общинската администрация в най-скоро време ще спре издаването на заповеди за затваряне на улици за нови прокопавания по проектите, докато не бъдат възстановено състоянието на уличната мрежа.

   „Абсолютно недопустимо е гражданите да се натъкват на изкопни дейности без обозначения и маркировка, и да обвиняват за това общината. Това е ваше задължение и изисквам всеки обект да бъде с нужната ограничителна и обозначителна маркировка“, посочи остро кметът, като не пропусна да отбележи, че редовно не се спазват и сроковете на временната организация на движението.

   Представителите на фирмите, извършващи ремонтните дейности, признаха за пропуски в работата си и се ангажираха с подобряването й, като призоваха за търпение от страна на гражданите. Според общинското ръководство обаче търпението, както на русенци, така и на местната администрация, е вече изчерпано.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha