Четвъртък, 28 Септември 2023

Обявиха победителите от националното състезание по предприемачество за най-добра бизнес идея

Обявиха  победителите от националното състезание по предприемачество за най-добра бизнес идея
Публикация   10:03     01 Апр, 2022 /     akcent.bg   /     457

   Ясни са победителите от националното състезание по предприемачество за най-добра бизнес идея. В надпреварата се включиха 24 дванайсетокласници от 17 гарда на страната. Те бяха разделени в шест отбора, като имаха един ден на разположение, за да представят предприемаческите си планове. Всеки от отборите носеше името на виден български възрожденец или някой наш съвременник, който обаче е доказал се бизнесмен и филантроп. Първото място завоюва отборът, който носеше името на меценатите Евлоги и Христо Георгиеви.

    В отбора участваха ученици от четири града – Гоце Делчев, Смолян, Сандански и Петрич. Техният проект бе свързан с разработването на VR-очила, чрез които да се разглеждат различни исторически забележителности от България. На второ място се класира идеята за създаване на музей, който да обединява реални обекти с виртуална реалност. В този отбор участваше и един от възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ в  Русе. Отборът носеше името на Иван Ведър.

   Трета остана идеята на отбора, носещ името на Любен Рабчев, за разработването на исторически маршрут в Южна България, по който да има еко автобусни спирки – с естествено затревяване и соларни панели.

   На четвърто място бе класирана една доста интересна идея – за създаването на хотел-музей. Целта е всяка стая да представя различни епохи. Може би не случайно точно този отбор имаше честта да носи името на братя Симеонови. Именно тук се падна и другият участник от Русе.

   На пето и шесто място се класираха идеите за мобилно приложение за онлайн турове на някои от най-големите родни забележителности, както и за изграждането на ресторант в скалите около Иваново. Те бяха разработени съответно от отборите, носещи имената на Игнат Канев и Атанас Буров.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha