Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Възпитаникът на БК ,,Русе,, Радослав Росенов е европейски шампион по бокс

Публикация 23 Mar, 2022 / akcent.bg

   Състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия.

   Носителят на Купа „Странджа“ затвърди превъзходството си в категория до 60 килограма, след като срази украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни талант продължава с впечатляващото си представяне при мъжете и отново показа, че го очаква много сериозно бъдеще.

  Носителят на купа "Странджа" за този сезон Росенов победи категорично на финала украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа (30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27).
18-годишният българин се справи с малко по-високия си съперник с отлично движение по ринга и далеч по-технични и прецизни действия.

   Росенов проведе много умно срещата, като не позволи на по-високия си съперник да вземе предимство. Русенецът се отличи с чудесен ритъм, перфектни отклони и точни попадения, с които буквално отчая противника си. Радослав поведе по убедителен начин след първите два рунда, печелейки солиден превес в тях. Това принуди украинеца да се хвърли отчаяно напред, което пък позволи на Росенов да контрира действията му и да си подпечата още по-категорично победата.
   Вървим в правилната посока, следващата цел е европейската титла в Армения“, бяха първите думи на Росенов.Той благодари и на треньорския щаб, както и на Българска федерация бокс. „Благодаря специално на Борислав Бояджиев за проведената подготовка, както и на целия щаб, който е с нас. Специални благодарности на президента на федерацията Красимир Инински, който дойде да ни подкрепи за финалите. Също така и на моя клуб „Русе“, както и на личния ми треньор Съби Събев. Това е поредната точна стъпка към голямата цел“, каза още Росенов.

   Другият ни финалист – Рами Киуан ще боксира във вечерната сесия. По програма той трябваше да изиграе своя мач 30-ина минути след Росенов. Киуан се изправя срещу представителя на домакините Габриел Веочич и затова организаторите са преместили срещата в късния сеанс. Националът ни ще атакува златото при 75-килограмовите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама