Четвъртък, 7 Декември 2023

Кирил Петков: Промяната идва - с малки крачки, но в правилната посока

 Кирил Петков: Промяната идва - с малки крачки, но в правилната посока
Публикация   06:27     23 Март, 2022 /     akcent.bg   /     579

   Премиерът Кирил Петков даде отчет за стоте дни от встъпването в длъжност на правителството в писмено изявление, публикувано от пресслужбата на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков отчете стоте дни от встъпването в длъжност на ръководеното от него правителство. 

   „В деня, в който се заклехме, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи огромно увеличение на цената на газа и тока, точно в началото на отоплителния сезон, а цените на електроенергията на световните пазари започнаха да се покачват. Сто дни по-късно обаче КЕВР има ново ръководство, което следи цените да не се качват неоправдано в полза на определени производители“, заявява в началото на изявлението си премиерът. Петков посочва, че вече сто дни кабинетът задържа цените на тока за битовите потребители на нивата от лятото на миналата година, а през април ще продължи да осигурява финансова подкрепа за бизнеса с нов, по-висок таван.

   Правейки равносметка на свършеното, министър-председателят акцентира още върху резултатите от овладяването на здравната криза, причинена от варианта „Омикрон“, върху организацията на нашата държава за осигуряване на помощ на бягащите от войната в Украйна, както и върху успешното приключване на техническите въпроси по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. 

   „В сферата на корупцията борбата е трудна. Реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни, отколкото ни се иска. Сто дни по-късно сме на път да закрием порочно работещите Специализиран съд и прокуратура, готов е законът за разследващите функции на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Г-н Цацаров вече не оглавява тази комисия“, отчита премиерът Кирил Петков. 

   Пред българските граждани министър-председателят посочва силната съпротива, която среща кабинетът в работата си в името на обществения интерес. 

   „Ние искаме да напредваме още по-бързо. Не сме доволни от скоростта, с която идва промяната, но се радваме, че бързо или бавно тя идва – с по-малки крачки, отколкото и на нас ни се иска, но в правилната посока“, посочва още премиерът Кирил Петков.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha