Събота, 23 Септември 2023

Предстоящи концерти и събития в програмата на „Мартенски музикални дни“ на 21, 22 и 23 март

Публикация   17:10     21 Март, 2022 /     akcent.bg   /     498

   Фестивалът  „Мартенски музикални дни“ продължава на 21 март (понеделник) с концерт на забележителните със своята международна кариера инструменталисти Сергей Догадин и Павел Гомзяков в стилна ансамблова програма заедно с пианистката Пламена Мангова.

   Привилегия за фестивалната публика ще е и втората среща с един от най-добрите струнни квартети в света – „Модиляни“, който на 22 март (вторник) избра да сподели с публиката в Русе една великолепна колекция от три струнни квартета на Франц Шуберт – част от техния мащабен проект, предвиждащ изпълнение и запис на всички 16 струнни квартети на виенския майстор.

   На 23 март (сряда) е концертът на Русенска филхармония с изцяло руска програма с творби на П. И. Чайковски. На диригентския пулт ще видим талантливия русенец Иво Венков, който от години гради успешна кариера в Белгия. Поради заболяване виолончелистът Боби Костадинов няма да може да участва в концертната програма. Вместо него на фестивалната сцена ще видим известния виолончелист Атанас Кръстев, носител на  редица международни награди.

   Съпътстващо основната програма събитие на 22 март (вторник) е представянето на книгата на Огнян Стамболиев „Кирил Кръстев. Несравнимият“. Тя е издадена от сина на оперния певец Емил Кръстев и издателство „Гея Либрис“, и припомня за необикновеното присъствие на блестящия български тенор на русенската оперна сцена. Домакин на срещата е Регионална библиотека „Любен Каравелов“, партньор на 61. МФ „Мартенски музикални дни“ тази година.

   Програмата на фестивала можете да откриете тук -https://www.marchmusicdays.eu

    Билети: каса Опера и www.eventim.bg

Тагове : концерти , ММД ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha