Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Русенският отбор по стрелба най-добър в България

Публикация 14 Mar, 2022 / akcent.bg

Събитието се осъществи с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и нейния партньор „АС –Строй“ ЕООД.

   В рамките на три дни Русе беше домакин на Държавното първенство по спортна стрелба. Участие в него взеха най-добрите 120 стрелци от цялата страна, които премериха сили в дисциплините 10 метра с въздушна пушка и 10 метра с въздушен пистолет.

         В коронната си дисциплина 10 метра въздушен пистолет състезателите на СКСС "Локомотив" - Русе доказаха своето превъзходство и за осми път завоюваха приза най-добър отбор на България, класирайки се на 1-во място в отборната дисциплина. Момчетата на Севдалина Стоянова останаха само на 3 точки от подобряване на държавния рекорд в дисциплината.

         Държавна титла завоюва Дамян Илиев, който на официалната церемония бе награден от Весела Лечева за перспективен млад стрелец за 2021 година и на старта в събота доказа потенциала си.

         Второто място бе за Габриел Дрянков, отново състезател на СКСС "Локомотив".

         На 4-то място, само на една точка от почетната трета позиция, остана Николай Раев

         Отборът на Русе при момичетата завоюва почетното 3-то място в отборната надпревара.

         Организатор на състезанието е русенският клуб по спортна стрелба „Локомотив“. Събитието се осъществи с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и нейния партньор „АС –Строй“ ЕООД.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама