Четвъртък, 7 Декември 2023

По искане на Окръжна прокуратура – Русе задържаха под стража двамата обвиняеми, убили Е.Пехливанян от Русе

 По искане на Окръжна прокуратура – Русе задържаха под стража  двамата обвиняеми, убили Е.Пехливанян от Русе
Публикация   17:10     20 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     241

Гарабед Веринян се опита да прехвърли цялата вина върху съучастника си Михаил Михов

   На 20.01.2022 г. Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда искания за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двамата обвиняеми за отвличане, грабеж и убийство на 57-годишната Е. П.

   Исканията на прокуратурата бяха уважени от съда.

   С определения на Окръжен съд – Русе от 20.01.2022 г. по отношение на обвиняемите Г. А. В. – на 49 години и на М. С. М.  – на 56 години беше наложена най-тежката мярка за неотклонение.

    55-годишният Михаил Михов, който дори пред съдията остана с маска и качулка на главата, през цялото време не отрони и дума, предаде БНР..

   За разлика от него 49-годишният Гарабед Веринян обяви, че дълбоко се разкайва за случилото се:

   „Много съжалявам, от дъното на душата си съжалявам, че не успях да спася живота на госпожата. Просто нямах никаква възможност, той насочи оръжието срещу мене и ме заплаши, че ще ме убие там, на мястото и после ще отиде вечерта вкъщи и ще убие сина ми и жена ми, и майка ми. Просто никаква физическа възможност нямах да предотвратя това злияние. Много съжалявам, искрени съболезнования към близките на госпожата“.

   Гарабед Веринян се опита да прехвърли цялата вина върху съучастника си Михаил Михов.

   Разследването по делото продължава. Предстои извършване на допълнителни огледи, претърсвания, назначаване на съдебномедицински, съдебнопсихиатрични и съдебнотехнически експертизи, разпити на свидетели и други следствени действия.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha