Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Цацаров ще подаде оставка като шеф на КПКОНПИ

Публикация 13 Jan, 2022 / akcent.bg

   Председателят на Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконно придобито имущество Сотир Цацаров изненадващо обяви, че ще напусне поста си до 1 март. От КПКОНПИ потвърдиха пред "Сега", че Цацаров се оттегля. Те обаче отказаха да говорят за мотивите му преди оставката да бъде депозирана пред Народното събрание.

   По-рано днес в писмен отговор до в. 24 часа  за законовите промени по линия на КПКОНПИ Цацаров: "Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си".

   Бившият главен прокурор Цацаров оглави КПКОНПИ на 11 декември 2019 г.

   Неговата оставка, както и тази на главния прокурор Иван Гешев е една от основните цели на новите управляващи. Очаква се в скоро време да бъде представен и правителственият законопроект за реформа в КПКОНПИ и разделянето й на две комисии. 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама