Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

След близо три десетилетия с. Кошарна получи своя осветен вече храм "Св. Георги"

Публикация 09 Jan, 2022 / akcent.bg

Благодарение на църквата и на община Сливо поле миряните вече имат свой молитвен храм

   Денят 9 януари ще остане паметен за жителите на с. Кошарна.

  С тези думи кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов се обърна към присъстващите, изпълнили храма в селото, който бе осветен от Негово Високо преосвещенство  Русенският митрополит Наум.  Той подари от името на ръководството на общината, на Общинския съвет и всички християни в общината икона на Св. Георги. Той се ангажира общината да доизгради храма и да подпомага църковното настоятелство.

   След години пречки, които църквата и община Сливо поле заедно преодоляха, бе извършено обновление на храма в с. Кошарна. Това каза митрополитът по повод голямото и значимо за селото събитие..   Той благодари на кмета Валентин Атанасов и на неговия екип за стореното. След близо три десетиления днес храмът може да приема своите миряни и да бъде техен молитвен дом, където да намират утеха и да бъде място за молитва. 

   Митрополит Наум подари икона на Света Богородица на кмета Атанасов и му благодари, че помага на църквата във всички населени места на Община Сливо поле.. 

  Инициативата храма да стане действаш е на Симеон Борисов, който заедно със семейството си е основен двигател това да се случи.

   Сред дарителите на храма са Стефан Стефанов, фирма "ЕЛ", Валери Иванов- "Дунавски драгажен флот", собствениците на фирма "Ирим"- братята Николай и Анатоли Иванови, земеделецът Пламен Генчев - фирма "САФАРИ", Момчил Михайлов- - фирма "Тримих".

  До този момент стотината християни в селото са ползвали църквата на съседното село Борисово.

Коментари

Реклама

Реклама