Вторник, 3 Октомври 2023

Новия областен управител на област Русе ще излъчи ИТН?

Новия областен управител на област Русе ще излъчи ИТН?
Публикация   20:05     04 Ян, 2022 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1267

    Партньорите в управляващата коалиция започнаха преговори за разпределението на областните управители. Част от квотите вече са уговорени, предстоят финални уточнения, а по всяка вероятност назначенията ще бъдат одобрени от Министерския съвет следващата седмица.

     При "Демократична България" ще отидат Велико Търново, Пловдив, Хасково и Видин.

   Все още няма потвърдена информация как ще бъдат разпределени останалите 24 области, въпреки че в коалиционното споразумение е записано, че в назначаването на областните управители и техните заместници следва да се запази съотношението на партиите според изборните им резултати.

   По непотвърдена информация социалистите ще вземат шест области, сред които Смолян и Габрово.

   От "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" коментираха пред "Дневник", че преговорите за разпределението на областните управители и техните заместници все още не са финализирани.

   Източник на Акцент.БГ , близък до Промяната каза, че областният управител на Русе няма да бъде от квотата на партията, излъчила най-много депутати от последните избори, а от победителите в предните два през април и през юли - Има такъв народ. От Партията на Кирил Петков и Асев Василев спрягаха името на Димитър Недялков, но той влезе в парламента от 6-тата позиция в листата.

  Предполагаемо име беше това на втория в листата- Васил Георгиев, но той бе назначен за зам. министър на външните работи.

  Към момента няма официална информация кой ще бъде новият губернатор и дали ще се оправдаят очакванията на Борислав Българинов да остане на поста си и в това правителство.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha