Четвъртък, 13 Юни 2024

,,Дунарит,, с нови актуални изделия през 2021 г. Доокомплектова гамата от боеприпаси за миномети с осветителни

,,Дунарит,,  с нови актуални изделия през 2021 г. Доокомплектова гамата от боеприпаси за миномети с осветителни
Публикация   04 Ян, 2022   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1507

Средният брутен месечен доход за миналата година е почти 1500 лева

   Почти всяка година в завода за производство на изделия за отбранителната промишленост "Дунарит" се въвеждат в производство нови продукти. През 2021 година, макар и не изцяло завършени, те са три, като за боеприпасите за F-16 вече Акцент.БГ писа..

   За "Дунарит" АД основно производство са боеприпаси за миномети...  В стратегията за развитие и обогатяване на производствената гама са съществували намеренията за запълване на боекомплекта. Освен произвежданите вече осколочни, фугасни е димни,  в процес на изпитание на  първите осветителни мини. С тях ще бъдат окомплектовани всеки един от калибрите от 60 до 120 мм.

  Същевременно Дунарит поема и едно ново предизвикателство- производство на боеприпас с по-малък калибър. Така се стига до идеята и вече има пробна серия за боеприпаси за стволен 40 мм. гранотомет за автомат Калашников.

  В момента текат изпитания. Според изп. директор инж. Петър Петров има интерес към тези изделия, но и сериозна конкуренция.

"В България има двама други производители и ние излизаме да се конкурираме с тях със самочувствие и убеждение, че ще успеем.", изрази убеждението изп. директор пред Акцент.БГ. Разликата межу този вид боеприпаси и ръчната граната е, че гранатата може да бъде хвърлена до 40-50 м., а този боеприпас да се изстреля до 500 м.

   За доходите в Дунарит.

 В дружеството е внедрена и работи бонусна система, като освен заплатата работещите в завода получават и допълнително възнаграждение под различни форми, включително и валчери. Затова може да се говори и по-правилно е да се нарича месечен доход.

 По предварителни данни средният брутен месечен доход и почти 1500 лева. Такива пари получават близо 900 души.

Тагове : Дунарит , мини , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha