Днес е : Сряда, 18 Май 2022

Проф. Георги Каприев: Простащината стана добър вкус и морална норма

Публикация 30 Dec, 2021 / Интервю на Диана Янкулова

   През тази година най-хубавото е, че се спря да говорим за преход. Какво искаме да променим? Протестите го казаха. Искаме да изчезне корупцията. Но тук разбираме едни пари от едни джобове в други. Но самата дума означава разруха. Това, което управляващите ни докараха през последното десетилетие, е едно разтляване на обществото на всичките му етажи. Затова предстои работа, която ще срещне съпротива". 

  Това коментира пред БНР проф. Георги Каприев. 

   По думите му корупцията е станала морал

"Простащината, липсата на елементарни интелектуални операции станаха добър вкус - политически, социално добър, станаха морална норма, това е част от корупцията... Искаме да се отървем от селяндурщината, от липсата на интелект и на морал. Не знам дали сега избраните имат потенциал да се справят, имат добри намерения".

"Оказва се, че в България има много преподаватели и малко учители. Във висшата система имам предвид. Комуникацията между студентите, това го няма заради дистанцията. И в момента участваме в огромна обществена лъжа и тя ще ни излезе през носа след 5-6 години", допълни проф. Каприев.

  Източник: БНР

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама