Четвъртък, 20 Юни 2024

Радан Кънев без илюзии: Връщането на БСП във властта е винаги сигнал за тревога

Радан Кънев без илюзии: Връщането на БСП във властта е винаги сигнал за тревога
Публикация   30 Дек, 2021   /     akcent.bg   /     729

Според евродепутата нищо от поведението на Нинова не показва промяна и реформа в партията

   „Европа се намира в лява вълна, а на места като в Германия тя е технократска, а Испания и Италия тя е стихийно популистка и много опасна.  България не прави изключение. Връщането на БСП във властта е винаги сигнал за тревога. Да не си правим илюзии“, каза евродепутатът на ДБ Радан Кънев по Нова телевизия.

   По думите на Кънев нищо от поведението на Корнелия Нинова, която се завърна във властта не показва промяна и реформа в партията.

   Според него мораториумът е парализирал управляващите, които са били принудени да го приемат.

   „Не може опозицията да те води за носа. Не е нормално стопирането на цените да става по дърварски начин“.

   И обясни: „В момента държавата реализира тройни приходи от въглеродни емисии спрямо заложените в бюджета. Това са средствата, които трябва да бъдат използвани като буфер, като компенсация на тези доста спекулативни цени на тока”.

   Що се отнася до съдебната реформа Радан Кънев каза, че въпросът не е дали Цацаров и Гешев си отиват, а дали се създава система на сигурност и правосъдие, основана на върховенството на правото.

  „ДБ трябва да е гарант, че Цацаров и Гешев няма да бъдат заменени с нови бухалки, защото този риск съществува”, каза Кънев.

   Той разкритикува Бойко Рашков.

   „Нагледали сме се още от времето на Цветанов с багерите - нова власт, която раздава правосъдие по медиите. Докато разберем, че правосъдие по медиите не се раздава, а се решава в съдебна зала, нищо съществено не се е променило”, подчерта Кънев.

   За евродепутата е ясно, че коалицията е трудна и неизбежна, тя не е сплавКоментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha