Четвъртък, 7 Декември 2023

Русе посрещна златния Ангел Русев

Русе посрещна златния Ангел Русев
Публикация   14:42     13 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     964

    Русе посрещна носителя на златен и бронзов медал от Световното първенство по вдигане на тежести в Узбекистан - Ангел Русев. Събитието се състоя в залата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе в СК „Ялта“. Сред гостите на събитието бяха заместник-областният управител Синан Хебибов и кмета на Русе Пенчо Милков, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова и ръководителят на ОП „Спортни имоти“ Борислав Ралчев.

   „Радвам се, че 12 години усилия дават резултати и имаме световно признание. Неслучайно ТСК – Русе от години заема първо място в класирането на Министерството на младежта и спорта на база представянето на неговите състезатели на националния и международни състезания. Благодаря на целия екип на ТСК – Русе и всички, които са ни оказвали подкрепа в годините“, каза при посрещането на младия щангист председателя на клуба доц. д-р Кирил Панайотов, който допълни, че е бил сигурен в успехите на Ангел Русев.

   Припомняме, че Ангел Русев стана бронзов медалист в двубоя на Световното първенство в Узбекистан в категория до 55 кг с резултат от 254 кг. Освен това русенецът, който се подготвя от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови стана златен медалист в движението изтласкване записвайки резултат от 144 кг.

   Заедно с Ангел от Узбекистан се завърна и Надежда Мей Нгуен, която трябваше да представя България в категория до 45 кг. За съжаление стара травма и попречи да излезе на състезателния подиум часове преди старта на надпреварата в нейната категория.

   Участието на националния отбор по вдигане на тежести на Световното първенство в Узбекистанстана възможно след като в последния момент самолетните билети на състезателите и хотела бяха платени с лични средства от президента на родната федерация Ариф Маджит и председателя на ТСК доц. д-р Кирил Панайотов.

Тагове : Русе , щанги ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha