Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Половината от учениците в Русенско са от днес присъствено на училище

Публикация 06 Dec, 2021 / akcent.bg

Масово завършващите ученици остават на онлайн обучение, по-добре се подготвяли

   Почти половината ученици в Русенско ще продължат да се обучават в електронна среда от разстояние.

   Днес в училище, след изявено желание от родителите, се върнаха 10 007 ученици, от общо 19 021. Това заяви  пред Акцент.БГ началникът на Регионалното управление по обрзование Росица Георгиева.  

   4674 са учениците от 1 до 4 клас, 2601 от 5 до 7 и 2732 от 8 до 12, които са заявили желание за присъствено обучение, след теставане със щадящи тестове.

  Масово 12-те класове отказват присъствено обучение. Обяснението, че така по-добре са се подготвяли за уроците и за кандидатстудентските изпити.

   Има училища, в които днес учениците са на училище и носят декларации за тестване. Единични са случаите, в които паралелката не може да премине присъствено обучение заради един ученик и да са 50 процента желаещите.

    Учениците, които не желаят да се тестват, ще продължат да се обучават онлайн, като техните часове ще бъдат по-кратки и те ще могат да наблюдават уроците на съучениците си в училище.

    При установяване на заразен ученик, тъй като децата са с маски и няма пряк контакт, паралелката няма автоматично да бъде карантинирана. Това ще става след проверка и решение на РЗИ.

“Тестове за следващата седмица има за учениците от първи до четвърти клас, а до края на седмицата и за останалите ученици”, каза Георгиева.

  Днес положителните проби на ученици са 4- трите в начален етап и една- в гимназиален.

 
 
poster
 
 
  
 
 
 
 

 

 
 
poster
 
 
  
 
 
 
При установяване на заразен ученик, тъй като децата са с маски и няма пряк контакт, паралелката няма автоматично да бъде карантинирана. Това ще става след проверка и решение на РЗИ.

 

 
 
 
 
poster
 
 
  
 
 
 
 
При установяване на заразен ученик, тъй като децата са с маски и няма пряк контакт, паралелката няма автоматично да бъде карантинирана. Това ще става след проверка и решение на РЗИ.“Тестове за следващата седмица има за учениците от първи до четвърти клас, надявам се, че такива ще получим и за останалите ученици”, каза Георгиева.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама