Днес е : Сряда, 19 Януари 2022

Свинекомплекс Голямо Враново с оферта до кметовете на общините в цяла България за промоционални цени

Публикация 05 Dec, 2021 / akcent.bg

    Притиснати от ниските цени на вноса,  БГ фермери са готови да носят свинско месо  до адрес в цялата страна, за могат да спасят бизнеса си и да запазят работниците

   От няколко дни кметовете на всичките 266 общини в страната  получават писма от свинекомплекси с молба да им намерят кандидат-клиенти.

   Един от тях е Вихрен Димитров, изпълнителен директор на „Свинекомплекс Голямо Враново Инвест“ АД в община Сливо поле.

     В него фермерът моли за съдействие, като предлага доставка на трупно българско свинско месо на цена 4,80 лв. с ДДС на килограм.

   По този начин ще се скъси търговската верига, която прави месото скъпо за крайния потребител, а в същото време обрича производителите на фалит. „Спасението на българското свиневъдство е и във Вашите ръце! Изправени сме пред масови фалити и пред угрозата да оставим хиляди хора на улицата, без работа.

   За да можем да спасим българското свиневъдство и за да могат гражданите на Българпия да консумират истинско и здравословно месо, ви умоляваме да уведомите всички жители на вашата община, че ние, свиневъдите на България, сме в състояние да доставим до всяка точка на страната българско свинско трупно месо на цени от 4,80 лв. с ДДС на килограм.

   Нека кметовете на населените места изготвят списъци на желаещите граждани“, се казва в писмото.

   Това не е търговска операция, а го правим, за да спасим фермите и работната ръка“, обяснява пред медиите Вихрен Димитров. И допълни, че в ЕС има свръхпроизводство на свинско месо.

   След като Китай затвори границите си, в Германия има огромно количество месо, а местните фермери са принудени да оцеляват и заради високата цена на зърното, което от 250 лв. за тон скочи на 500 лв. за тон.

   Димитров е категоричен, че свнекомплекса притежава логистика за доставка на прясно месо с всички необходими документи за качество, от Северна България до други точки в страната.

   Вече има и резултат от инициативата. Пред Акцент.БГ Димитров каза, че има реакция от страна на кметовете на по-малките и по-бедни общини в различни краища на страната.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама