Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Поредна вандалска проява на непълнолетни в центъра на града

Публикация 24 Nov, 2021 / akcent.bg

Извършителите са стари познайници на органите на реда

   Пейките в градинката на площад „Свобода“ станаха обект на вандалска проява. Камерите на Общината са заснели как снощи около 22 часа група младежи са разместили скамейките, а впоследствие едно от децата скача върху една от тях и я чупи. Служителите на СЗ „КООРС“ са задържали вандалите, които са предадени на МВР.

   Оказва се, че непълнолетните извършители са добре познати на органите на реда. Младежите са хващани в непристойно поведение и друг път от общинските служители, но след направените забележки и предвид възрастта им, не са им налагани наказания.

   Въпреки нарастващия брой на охранителните камери, които Община Русе е разположила из града, вандалските набези не спират, което за пореден път повдига въпроса за недостатъчните правомощия на СЗ „КООРС“.

   Ето защо Община Русе подготвя създаването на общинска полиция по примера на други областни градове в страната. В нея служителите ще действат по закона на МВР, ще подпомагат съществуващото звено за опазване на обществения ред и сигурност и ще облекчат работата на МВР – Русе.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама