Днес е : Сряда, 31 Май 2023

„Ирис-Русе-Ветерани“ спечели международния мъжки плувен турнир в Бургас

Публикация 16 Nov, 2021 / akcent.bg

   На 13-14 ноември 2021 г. на невероятното за България строително чудо - 50-метровия закрит общински басейн „Арена Бургас“, се проведе седмият международен турнир за ветерани по плуване, организиран от „Черноморец“-Бургас и Община Бургас. Участваха 107 състезатели на възраст от 25 до 90 години от 15 ветерански клуба. В турнира се включиха и два отбора от Гърция, със силни представители и в двата пола.

   Плувците ветерани на „Ирис“-Русе, които през септември т.г. на републиканското първенство в Сандански /също на 50-метров басейн/ спечелиха за седми път комплексната шампионска титла - при мъжете и жените, отново се представиха отлично. В Бургас участва само мъжкият отбор.

    Златни медали в своите възрастови групи в различните плувни дисциплини завоюваха -

  Петко Главинов и Веселин Василев /по 4/,

  Йордан Цонев и Емил Любенов /по 3/,

 Камен Марков и Пламен Георгиев /по 2/,

 Тодор Керчев-Паная и Деан Рачев /по 1/.

   Медалисти в отделните стартове са и Николай Ханджиев, Евгени Маджаров, Яни Куков, Димитър Котоманов, Илиян Цанков, Иван Грозданов и  Цветан Ангелов.

   Втори в отборната надпревара се класираха домакините от „Черноморец“-Бургас, а трети останаха „Албатрос“-Варна. За най-възрастен плувец бе обявен русенският ветеран Тодор Керчев-Паная /р.1932 г./, който спечели надпреварата на 100 м съчетано плуване. Отлично се представиха и новите членове на клуб „Ирис-Русе-Ветерани“ - Йордан Цонев, Яни Куков и Емил Любенов.

   Всички участници в турнира изразиха благодарност към организаторите от плувен клуб „Черноморец“, съдийската колегия за перфекното представяне, спазването на мерките за безопасност и създадената страхотна емоция. Затова и очакваме с интерес следващия турнир за ветерани плувци в Бургас през 2022 година.

   На клубния отбор през идната 2022 година предстоят и международни състезания в Плоещ /Румъния/, Смолян, Майорка /Испания/, Варна и др.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама