Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Волето на годината, с което Григор Димитров смая всички

Публикация 15 Oct, 2021 / akcent.bg

  Григор Димитров заяви, че двете поредни победи с обрат на турнира в Индиън Уелс му показват, че отново прави нещата както трябва. Българският тенисист отстрани Хуберт Хуркач и се класира на полуфинал, като това беше стотната му победа в турнир от сериите "Мастърс". Ден по-рано Димитров се справи и с водача в схемата Даниил Медведев.

   "Опитвам се да си възвърна добрия ритъм в тениса и в живота. В момента не чувствам болки. Да знам, че тялото ми е добре, ми дава увереност. Наистина се наслаждавам на живота", заяви Димитров на корта.

   По-късно той обясни, че успехите му дават увереност: "Да успея да направя такава победа след предишната победа значи много за мен и от физическа, и от психическа гледна точка. Означава, че отново правя нещата както трябва. Радвам се, когато тялото ми издържа и мога наистина да го използвам. Има толкова тънка линия между победата и загубата."

   Димитров заяви, че срещу Хуркач е направил ударите, които иска. Той съжалява, че не успя да спечели мача по-бързо. Димитров сервираше за спечелване на двубоят при 5:3 в третия сет, но допусна пробив, а след това се стигна до тайбрек.

   "Започнах мача много добре, но неговият сервис беше невероятен. Не можех да намеря пролуки. Казах си: "Добре, първият сет е загубен", но все пак успях да се върна. Мисля, че управлявах добре енергията си във втория сет. Направих ударите, които наистина исках. В третия сет играх добре, за съжаление, не успях да спечеля при 5:3, беше тежък гейм за мен, но продължих да вярвам, продължих да преследвам ударите си. И в крайна сметка завърши добре. Беше психологически мач. Той беше наясно, че нямам много останала енергия, аз също го знаех, но направих ударите, които исках, дори когато бях уморен", допълни българинът.

  Победите в Индиън Уелс идват след труден период за Димитров, който призна, че му е било трудно в последните месеци.

  "Беше трудно. Това, което работи за мен, е да опростявам нещата. Това не значи да правиш по-малко, а да правиш важните неща, тези, които наистина имат значение и които ти вършат работа. Да тренираш по правилен начин, да слушаш инстинкта си малко повече. Преди месец имах тежък период, трябваше да се оттегля от турнир заради контузия, което ми се случи на три от турнирите в Големия шлем тази година. Беше ми трудно, но си казах: "Добре, вече се е случило, нека се върнем към важното и малко по малко започнем да градим отново." Мисля, че е важно, когато нещата не вървят, да направиш една, две или три стъпки назад, за да знаеш накъде отиваш."

   Димитров ще срещне Камерън Нори на полуфинала. Българският тенисист преследва първи финал от февруари 2018 г.

Коментари

Реклама

Реклама