Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Нов медицински център ще отвори врати в Белодробната болница в Русе

Публикация 14 Oct, 2021 / akcent.bg

   Нов медицински център ще бъде разрит в Русе като самостоятелно лечебно заведение за извънболнична помощ. Медицинският център ще бъде собственост на СБАЛПФЗ „Д-р Д. Граматиков“.

   Центърът ще бъде оборудван с диагностична апаратура за образна диагностика - рентген и скенер и апаратура за функционално изследване на дишането - съвременни спирометри и плетизмограф. Плетизмографът ще бъде от най-ново поколение, с какъвто е оборудвана единствено лабораторията на Медицинския университет в Пловдив.

   Част от финансирането на това оборудване ще бъде подсигурено с кредит който ще бъде изплащан в продължение на 7 години на стойност 500 хил. лв. А останалата част на приблизително същата стойност ще бъде собствено финансиране и финансиране по проект съвместно с МЗ и Община Русе.

   Необходими са и ограничен брой средства за строителни дейности, за да се оптимизира подходът към диагностично-консултативния блок на Белодробната болница.

   Управителят на търговското дружество д-р Светослав Дачев обясни, че Медицинският център ще бъде разположен на територията на Белодробната болница, където ще бъдат обособени 2 кабинета за извънболнична помощ. Така специалисти пневмолози, педиатри и лабораторни лекари ще могат да консултират и оказват специализирана извънболнична диагностична дейност.

   С подкрепата от Общинския съвет, Белодробната болница ще може да изтегли необходимия кредит и да се погрижи за здравето на русенци и всички, които имат нужда от специализирана медицинска грижа. 

Коментари

Реклама

Реклама