Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Емил Спахийски поема вестниците "Телеграф" и "Монитор"

Публикация 13 Oct, 2021 / akcent.bg

   Дългогодишният журналист във в. "Сега" и "Труд" Емил Спахийски става директор "Съдържание и бизнес развитие" на "Вестник Телеграф" ЕООД - компанията под чиято шапка са вестниците "Телеграф", "Монитор", "Мач Телеграф", "Политика" и информационна агенция "Монитор". Това съобщават от "Нова телевизия".

   Изданията бяха контролирани до края на миналата година от бившия депутат от ДПС Делян Пеевски (кандидат и на предсрочните избори през ноември), който ги продаде на компанията "Юнайтед груп", придобила и "Нова телевизия".

   Спахийски ще отговаря за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на изданията. Преди време изпълнителният директор на "Юнайтед груп" Виктория Боклаг обяви "виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на "Телеграф", както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България".

              Кой е Емил Спахийски

    Според визитката, представена от компанията, Спахийски е "със забележителна почти 30-годишна биография в печатните медии". "Кариерата му започва като репортер във вестниците "Труд" и "24 часа". След това е редактор "Новини" в Sofia Independent. През 2001 година основава сп. "За мен", а три години по-късно оглавява като главен редактор култовото списание "Егоист". Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. "Сега", а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. "Труд".

   В информацията са изредени и филмови заглавия, в които Спахийски е участвал като сценарист, сред които "Съдилището", "Клуб млади приятели на Съветския съюз", "Часовникът на Брежнев", "Тъгувай само в краен случай", "На крачка от върха", "Икар от Кочериново". Като редактор и сценарист е работил по телевизионните формати "Един за друг", "Столичани в повече", "Survivor България" и "Българската Коледа".

   Спахийски е получавал награди - "Черноризец Храбър" и наградата "Паница" за отразяване на войната в Косово и Македония и "Валя Крушкина - журналистика за хората".

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама