Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Започна прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на МПС в сектор „БДС“ при ОДМВР – Русе

Публикация 13 Oct, 2021 / akcent.bg

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното

   От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства /СУМПС/. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на свидетелството, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС, при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба.

   Припомняме, че заявления за СУМПС, досега се приемаха в сектор „Пътна полиция“, както и в звената в районните управления в градовете Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили, а отскоро и в новооткрития административен център в жк „Дружба“ в Русе.

   Обръщаме Ви внимание, че в паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки за издаване на СУМПС. Бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“. 

   Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишове по ЗДвП на място в звеното.

    Напомняме на гражданите, че за да им бъде издадено СУМПС, те трябва да разполагат с валиден документ - медицинско свидетелство, необходимо за съответната категория.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама