Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Районна прокуратура – Русе ръководи досъдебно производство във връзка с възникнал пожар в болнично COVID-отделение

Публикация 13 Oct, 2021 / akcent.bg

   Във връзка с информация за възникнал в ранните часове на 13.10.2021г. пожар в Ковид - отделение на УМБАЛ „Медика“ - Русе, Районна прокуратура - Русе уведомява, че по случая е образувано досъдебно наказателно производство за престъпление по чл.331 ал.1 от НК - причиняване на пожар по непредпазливост, който е представлявал опасност за живота на други хора.

   Разследването се провежда от разследващ полицай от ОД на МВР – Русе. На мястото на произшествието е извършен оглед. Разпитани са и свидетели. Осигурени са необходимите мерки за безопасност на участниците в следствените действия. Предстои назначаване на пожаро-технически, технически, ценови и медицински експертизи.

   За престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Русе.

   Наред с това, Административният отдел на Окръжна прокуратура – Русе също се е самосезирал по случая. Възложена е проверка, при която са изискани правилника за вътрешния ред в Отделението на болницата и останалите документи, касаещи контрола на вещите, които могат да внасят настанените на лечение пациенти. При необходимост ще бъдат дадени конкретни предписания за повишаване на контрола, с оглед недопускане внасянето на вещи, които могат да предизвикат запалване.

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама